El president dels Estats Units, Joe Biden, s'ha reunit aquest dissabte a Varsòvia amb els ministres d'Exteriors i Defensa d'UcraïnaDmitró Kuleba i Oleksí Réznikov, i els ha promès més ajudes. Acompanyat dels secretaris d'Estat i de Defensa dels EUA, Antony Blinken i Lloyd Austin, Biden ha assegurat que continuaran amb el seu suport per complir les «necessitats humanitàries, de seguretat i econòmiques d'Ucraïna» mentre la invasió a gran escala de Putin entra al segon mes. El president dels Estats Units també ha constatat que Polònia està assumint «una responsabilitat significativa» amb la crisi humanitària d'Ucraïna. En paral·lel, hackers d'Anonymous han anunciat la publicació de milers de documents secrets del Banc Central de Rússia.

Segons Anonymus, la filtració és de gran escala, afecta uns 28 gigabytes de documents provinents del Banc Central rus i inclou informes econòmics, acords comercials d'oligarques, transferències de diners i correspondència. El grup internacional de hackers ha publicat un vídeo a les xarxes socials amb enllaços per descarregar aquests documents i ha acusat Putin de ser «un mentider, un dictador i un criminal de guerra». «Vladimir Putin, cap secret està segur, estem a totes bandes: al teu palau, on menges, a la teva taula i al teu dormitori», ha amenaçat Anonymous al líder rus.

Kíiv suspèn el toc de queda i reapareix el ministre de Defensa rus

D'altra banda, l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko, ha fet marxa enrere i finalment no decretarà un toc de queda de 35 hores a la capital d'Ucraïna, entre les 20.00 hores d'aquest dissabte i les 07.00 hores del dilluns 28 de març. En un nou missatge a Telegram, Klitschko ha rectificat i ha confirmat que el toc de queda es mantindrà en l'horari habitual dels últims dies (entre les 20.00 hores del vespre i les 07.00 hores del matí) i, per tant, demà diumenge es podrà circular «sense restriccions» per Kíiv.

Finalment, el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, ha reaparegut després de dues setmanes d'especulacions sobre la seva absència. El Ministeri de Defensa ha publicat un vídeo on es veu Xoigú presidint una reunió amb altres comandaments de l'exèrcit per tractar temes com el pressupost militar. La trobada hauria estat ahir divendres 25 de març i el Kremlin vol tallar així de soca-rel els rumors sobre el seu estat de salut o una possible purga per l'estancament de la invasió russa a Ucraïna.