La Policia Nacional ha detingut a un home que havia arribat a Espanya amb autobús amb diversos compatriotes, entre ells dos joves de 15 i 16 anys de la ciutat ucraïnesa de Jerson a les quals pretenia prostituir, segons ha informat aquest divendres el cos policial.

En arribar a l'Estació Sud d'autobusos de Méndez Álvaro a Madrid juntament amb altres ciutadans ucraïnesos, els agents el van detenir com a presumpte responsable de sengles delictes de tràfic d'éssers humans i sostracció de menors.

En la inspecció del seu equipatge van trobar gran quantitat de roba que no era conforme a les baixes temperatures d'aquesta època de l'any, així com nombrosos productes de cosmètica que van aixecar les sospites sobre el veritable motiu del viatge.

La investigació policial es va iniciar després de rebre els agents d'una comissaria de Còrdova una informació del responsable d'una ONG que viatjava procedent de Varsòvia (Polònia) amb diversos ciutadans ucraïnesos en el mateix autobús que aquest home i totes dues menors, sospitant del comportament de l'adult.

L'avís va ser traslladat a agents de Madrid, que van interceptar a l'investigat al costat de les joves i diversos testimonis, posant-los a la disposició dels policies especialistes en la lluita contra el tràfic d'éssers humans.

El sospitós, de nacionalitat ucraïnesa, va relatar en actitud agressiva que era oncle de les dues nenes, germanes entre si, i que estava a càrrec d'elles malgrat no compartir cap cognom ni portar documents que justifiquessin el seu parentiu.

A més de la roba i els productes de cosmètica, els agents van trobar en l'equipatge joies, 4.300 euros en efectiu i droga.

En un primer moment les menors van ratificar la versió del seu presumpte tutor, però després van entrar en contradiccions en les seves declaracions als policies, com per exemple en el color de la casa en la qual suposadament vivien a Ucraïna.

Després, van reconèixer no ser familiars entre si, tampoc del seu acompanyant.

Els agents, després de diverses indagacions, van esbrinar que una de les menors mantenia una relació amb el sospitós i que l'altra havia estat convençuda per a abandonar el país, totes dues en contra de la voluntat dels seus pares.

Les joves van ser posades sota tutela d'entitats especialitzades en víctimes de tràfic, i els policies van detenir al seu acompanyant com a presumpte autor dels delictes de tràfic d'éssers humans i sostracció de menors.