La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha demanat a la diputada de VOX Macarena Olona que "deixi de fer campanya a Andalusia" i expliqui que "el seu model laboral es basa en l'explotació laboral i la retallada de drets".

La ministra de Treball i la diputada de Vox han protagonitzat aquest dimecres en el ple del Congrés dels Diputats un tens bast a compte de la petició de l'Associació Andalusa d'Hostaleria de Fira d'un règim especial que tingui en compte les particularitats del sector, ja que es treballa moltes jornades seguides i prolongades.

Olona ha reclamat a la ministra que adapti la reforma laboral, que estableix com a contracte per defecte l'indefinit i limita modalitats i supòsits en els quals es pot usar el temporal, perquè pugui celebrar-se amb les condicions laborals habituals la Fira d'Abril de Sevilla, que té gairebé 200 anys d'antiguitat.

Aquesta fira, ha explicat Olona, genera 10.000 ocupacions directes i 30.000 indirectes així com una recaptació de 900 milions d'euros, el 3% del PIB de la capital sevillana.

Sobre aquest tema, la ministra ha recordat a Olona que la reforma laboral no toca la jornada laboral a Espanya, que porta fixada en les 40 hores setmanals des de 1919, ni tampoc el descans entre jornades, que porta des de 1980. "Li lliuro un Estatut dels Treballadors perquè l'estudiï bé", ha afegit Díaz.