El Front Polisario va anunciar la seva decisió de suspendre els contactes amb l’actual Govern espanyol pel suport al pla d’autonomia del Marroc per al Sàhara Occidental a canvi de «contrapartides i compensacions vergonyoses». Així ho va indicar ahir en un comunicat la Secretaria General del Polisario, que va explicar que «tenint en compte els passos concrets» que ha fet el Govern de Pedro Sánchez i el seu suport al pla d’autonomia marroquina, ha decidit suspendre els contactes amb l’executiu.

El Polisario va advertir que el pla d’autonomia marroquina pretén «legitimar l’annexió per la força de territoris del Sàhara Occidental i l’apropiació dels drets inalienables del poble sahrauí a l’autodeterminació i la independència».

L’organització que lidera Brahim Ghali va explicar que aquesta decisió és un missatge dirigit a l’executiu presidit per Pedro Sánchez perquè «deixi d’instrumentalitzar la qüestió sahrauí en operacions de contrapartides i compensacions vergonyoses amb l’ocupant».

A més, insta Madrid a «adherir-se als preceptes de la legalitat internacional, que consagra tant l’inalienable dret del poble sahrauí a l’autodeterminació com el respecte de les fronteres internacionalment reconegudes del seu territori». Recorda al Govern els «compromisos irrevocables» de l’Estat espanyol amb el poble sahrauí.