Marine Le Pen va guanyar clarament les eleccions presidencials franceses a la Catalunya Nord. La candidata ultradretana va obtenir el 32,74% dels vots i lluny, per darrere seu, el president francès, Emmanuel Macron, va sumar un 20,54% dels suports.

La seva victòria a la Catalunya Nord no sorprèn. I és que és precisament en aquesta porció del sud del territori francès on el seu partit, Rassemblement National, és més fort. Va ser en concret a Perpinyà, la ciutat més gran en mans de RN i governada per la seva exparella i artífex del gir moderat del partit iniciat fa més d’una dècada, Louis Aliot, on l’aspirant ultradretana va donar el tret de sortida a la candidatura el passat 4 de juliol, tres setmanes després de la patacada a les eleccions regionals, i on va protagonitzar també el seu darrer míting abans de les eleccions. A aquesta trobada van acudir més de 3.000 fidels a fer-li costat.

De fet, el triomf de la líder ultradretana va ser tan destacat que va superar en gairebé tres punts els últims resultats electorals del 2017. En aquells comicis, en la primera volta va obtenir el 30,05% dels vots, per davant de Jean Luc Mélenchon, que va obtenir el 21,14%.