Alberto Núñez Feijóo no serà present en la investidura d’Alfonso Fernández Mañueco com a president de Castella i Lleó. El líder del PP sembla que no es vol fotografiar amb Vox, fins al punt que no acudirà a l’acte que se celebrarà dimarts, en el qual Mañueco prendrà possessió i anunciarà als membres del seu Govern, el primer d’Espanya en el qual entra el partit ultra. L’encara president de la Xunta de Galícia s’escuda, una vegada més, en problemes d’agenda, ja que aquell dia té una cita amb els agents socials. En representació del PP hi anirà la secretària general del partit, Cuca Gamarra.

Des que Feijóo va sorgir per reemplaçar Casado, l’acord de PP i Vox a Castella i Lleó ha portat maldecaps al nou president del PP. Sense pronunciar-se de manera explícita, Feijóo va beneir aquest pacte internament, però després no n’ha volgut saber res. Dilluns no va acudir al debat d’investidura en què Mañueco va cristal·litzar l’aliança amb la formació de Santiago Abascal. El líder dels populars es va escudar que aquell matí tenia reunió de la directiva del partit. No obstant, a les Corts castellanolleoneses no es va votar fins passades les 9 de la nit.

En aquell moment es pensava que Feijóo acudiria a la presa de possessió, però finalment tampoc hi assistirà. A través d’una nota de premsa, el PP ha informat que el seu líder mantindrà aquell dia una reunió amb els responsables de la CEOE, Cepyme, UGT i CCOO. Fonts pròximes a Feijóo assenyalen que la data l’han fixat els agents socials, no ells. En concret, dilluns tenien problemes els dirigents de la CEOE i dimecres els d’UGT.

Tot i així, reivindiquen que a la investidura acudirà la direcció nacional del partit «al màxim nivell possible». Serà la nova secretària general del PP i portaveu parlamentària, Cuca Gamarra, qui assistirà a la presa de possessió.