El govern espanyol ha decidit posposar 15 dies més la reobertura de les fronteres terrestres de Ceuta i Melilla, tancades fa més de dos anys per la pandèmia de covid-19. L'executiu de Sánchez afirma que la pròrroga, dictada pel Ministeri de l'Interior i recollida aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), permetrà "ultimar els detalls" de la reobertura de forma bilateral amb el govern marroquí. "S'acabaran de definir els mecanismes exactes que regiran el trànsit de persones i mercaderies en els punts terrestres habilitats per a l'entrada i sortida d'Espanya a través de Ceuta i Melilla, sense perjudici de la possibilitat de modificar qualsevol dels articles abans d'aquest termini de 15 dies", ha apuntat el govern espanyol.

L'actual ordre de tancament de fronteres amb el Marroc, que inclou totes les restriccions que s'apliquen en l'actualitat a les fronteres exteriors terrestres, marítimes i aèries espanyoles en virtut de les recomanacions de la UE amb motiu de la crisi sanitària per la covid-19, caducava a les 24.00 hores d'aquest dissabte 30 d'abril a diumenge 1 de maig.

Amb l'ordre del Ministeri de l'Interior, aquest tancament de fronteres s'allarga 15 dies més fins al 15 de maig del 2022. Durant aquesta pròrroga, els grups de treball hispano-marroquins continuaran amb les seves reunions per acabar de concretar els detalls i els mecanismes que regiran la reobertura de les fronteres.

Segons l'executiu de Sánchez, aquests treballs bilaterals "es troben molt avançats" i estan dissenyant una reobertura que serà "gradual i que comptarà amb totes les garanties, tant sanitàries com des del punt de vista de la seguretat".