Diari de Girona

Diari de Girona

Salut anuncia que vacunarà també els nens contra el virus del papil·loma humà

Catalunya serà pionera a Espanya seguint la tendència de diversos països europeus

Catalunya inclourà la vacunació contra el virus del papil·loma humà (VPH) als estudiants homes que cursin sisè de primària, d’11 a 12 anys, en el calendari de vacunacions per al proper curs escolar 2022-2023, segons va anunciar ahir la Conselleria de Salut.

El departament, que esdevindrà així pioner a Espanya en la immunització dels homes, ha posat en marxa aquesta mesura amb la voluntat de garantir la protecció davant la infecció del VPH tant en nois com en noies i, per tant, garantir l’equitat entre ambdós sexes.

S’estima que entre el 85% i el 90% de les persones que són sexualment actives contrauran el VPH en algun moment de la seva vida. El percentatge de noies que es van vacunar durant el curs 2020-2021 va ser a Catalunya del 86%.

Amb la inclusió de la vacuna en nois, Catalunya fa un pas més com han fet altres països europeus com Àustria, Alemanya, Bèlgica, Croàcia, França, Irlanda, Israel, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, República Txeca, Sèrbia, Suècia i Suïssa, va destacar la conselleria en un comunicat.

El primer calendari vacunal català es va fer a l’inici de l’any 1980 i amb aquella pauta es donava protecció contra set malalties. Des de llavors s’ha anat actualitzant periòdicament fins a les 16 actuals. Al començament d’aquest any es va incloure la vacunació contra el meningococ B en nens.

Més de 3 milions de vacunes

Les vacunes a Catalunya de moment no són obligatòries. Les incloses al calendari vacunal s’administren de forma gratuïta. A Catalunya, en un any no pandèmic, s’administren més de 3,2 milions de vacunes, que reben un milió i mig de persones a gairebé 1.000 centres vacunals. D’aquesta manera s’eviten que apareguin més de 33.000 casos de malalties cada any.

Compartir l'article

stats