Diari de Girona

Diari de Girona

Aragonès adverteix a Sánchez que el diàleg està en perill

El president de la Generalitat lamenta la gestió del Govern central sobre els espionatges

Pere Aragonès, el 2019, davant de la conselleria d’Economia JOAN CORTADELLAS

Un any després que es posés la catifa vermella per als indults als presos del procés, al mateix escenari i en plena polèmica per l’espionatge a través del programari israelià Pegasus, el president Pere Aragonès va afirmar ahir que la gestió d’aquesta vigilància per part del Govern central «està dinamitant la via del diàleg i la negociació impulsada fa un any». Davant d’empresaris i directius en la Reunió Cercle d’Economia 2022 a Barcelona, ​el cap de la Generalitat va destacar que deia aquestes paraules «amb el dolor de qui ha apostat pel diàleg» i va instar l’executiu central a marcar un «punt d’inflexió» i a aclarir «sospites» per «depurar» responsabilitats.

Aragonès va recordar també que «el compromís de donar la paraula a la ciutadania és granític, però que no és correspost pel Govern de l’Estat per la gestió de Pegasus», cosa que li provoca «decepció», «preocupació» i «frustració». Les mesures o anuncis que ha fet l’executiu davant l’espionatge que han patit el president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, «són diametralment oposades» a les que han afectat els independentistes, va denunciar, alhora que va insistir que «és absolutament inacceptable per al diàleg i els reptes que tenim».

«Si la seva voluntat de diàleg és veritable, s’ha d’aclarir qui ha fet l’espionatge i s’han de depurar i assumir responsabilitats» va sentenciar, i va retreure al Govern que hi pugui haver «un espionatge bo i justificable i un de dolent i injustificable».

Sánchez i Aragonès coincidiran demà en aquestes jornades econòmiques, en el lliurament del Premi a la Construcció Europea a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en la que serà la primera vegada que els presidents de Govern i Generalitat es vegin cara a cara des que va esclatar el cas Pegasus. Falta saber si aprofitaran aquesta trobada per reunir-se.

Compartir l'article

stats