Una forta explosió ha tingut lloc en un edifici de quatre pisos al barri de Salamanca a Madrid i hauria deixat almenys 17 atesos pel Samur, quatre rescatats amb l'autoescala dels bombers i quatre ferits lleus traslladats a l'hospital. A més, hi ha dos treballadors atrapats entre les restes de l'edifici. Els bombers estan treballant a l'interior de l'habitatge, que ha patit danys estructurals. El cap de bombers de l'Ajuntament de Madrid, Rafael Ferrándiz, ha confirmat als mitjans que estan buscant a dos operaris que estaven treballant en el moment de l'explosió. Estan localitzats, però la zona és de difícil accés i hi ha risc de despreniments. Ferrándiz ha indicat que hi ha un bomber tractant d'accedir al lloc i que els gossos de rescat estan dins, col·laborant en la cerca.

L'edifici ha quedat molt afectat després de l'explosió i la façana, completament destrossada. Una escola que està tot just de l'edifici afectat no ha quedat danyat tot i que els nens que eren al pati s'han espantat pel soroll i les pedres que han caigut al pati. L'esclat ha provocat nombrosos danys en vehicles estacionats i en el mobiliari urbà que hi havia als voltants.

El viceconseller d'Interior, Carlos Novillo, ha dit a Telemadrid que, encara que és aviat per confirmar-ho, però que tot apunta a una fuita de gas com la causa de l'explosió.

L'alcalde de Madrid va acudir a la zona de l'explosió i va explicar les informacions que li han traslladat des dels serveis d'emergències. "17 persones han estat ateses, quatre traslladades a l'hospital i una persona està greu per l'explosió. S'estava fent una obra a l'edifici, presenta danys estructurals, però no se saben les causes. Els bombers estan treballant a l'interior per asclarir què ha succeït. Hi ha un petit hospital de campanya per atendre a tots els que han estat ferits. Es trigarà a recuperar la normalitat. És una zona que cal evitar en la mesura que sigui possible", va dir José Luis Martínez Almeida.

Un testimoni de l'explosió ha parlat amb El Periódico de Espanya, diari que pertany al mateix grup editorial que aquest mitjà, i ha explicat com ha estat: "Estàvem al costat i tot ha explotat. Hem hagut de treure als ferits dels baixos."

"L'explosió ha vingut de baix, del tercer però ho ha rebentat tot. S'ha generat una fumera enorme i ha sortit com un fum de forma circular, com un bolet. Tot amb moltíssima pols", diu una jove que ha viscut l'explosió.