Diari de Girona

Diari de Girona

Continuen els intents d’evacuació de civils de la ciutat de Mariúpol

Ucraïna tem que Rússia intensifiqui l’ofensiva abans de dilluns, dia en què recorda la victòria sobre l’Alemanya nazi

Ucraïna va confirmar ahir que s’estava duent a terme un altre intent d’evacuar desenes de civils atrapats a la planta siderúrgica d’Azovstal, fortament bombardejada a la ciutat de Mariúpol, després que els sagnants combats amb les forces russes frustressin els esforços per posar-los fora de perill dijous. Almenys un autobús amb 13 civils va poder deixar el complex, informa Reuters.

El cap de setmana passat es va iniciar l’evacuació, amb la mediació de l’ONU, d’alguns dels centenars de civils refugiats en la xarxa de túnels i búnquers de la planta, però els darrers dies es va aturar pel reinici dels combats.

Rússia ha dirigit la seva potència de foc més gran cap a l’est i el sud d’Ucraïna, després de fracassar en el seu intent de fer-se amb la capital, Kíev, les primeres setmanes després de la seva invasió.

Les autoritats ucraïneses han advertit que Rússia podria intensificar la seva ofensiva abans de dilluns 9 de maig, data en què Moscou commemora la victòria de la Unió Soviètica sobre l’Alemanya nazi. L’obstinada defensa ucraïnesa d’Azovstal ha posat de manifest el fracàs de Rússia en l’ocupació de les principals ciutats en una guerra que ha unit les potències occidentals per armar Kíev.

Compartir l'article

stats