Diari de Girona

Diari de Girona

La verola del mico s'estén mentre es posa el focus en el Maspalomas Gay Pride

El virus ja ha estat detectat a Madrid, Canàries, País Basc, Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i Galícia

Casos de la verola del mico Europa Press

El rastreig de diversos dels casos de verola del mico detectats a Espanya l’última setmana ha permès identificar un possible focus de contagi en una festa multitudinària celebrada a Maspalomas, el Maspalomas Gay Pride, a la qual van assistir 80.000 persones. Segons el Govern canari, només un cas està vinculat a aquest festival celebrat entre el 5 i el 15 de maig. Aquest gran focus de contagi seria el segon que s’identifica a Espanya després del localitzat en una sauna del centre de Madrid, que divendres va ser clausurada per la Conselleria de Sanitat d’aquesta comunitat.

Ahir ja es comptabilitzaven 30 casos de contagi confirmats i 22 sospitosos més en fins a set comunitats. En les últimes hores, el País Basc, Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i Galícia s’unien a Madrid i les Canàries com a territoris on han estat detectats pacients que manifesten símptomes associats a aquesta malaltia: febre, mal de cap, dolor muscular, ganglis inflamats i sensació de cansament, a banda d’inflor a la pell en forma de vesícula.

El fet que els dos grans punts de contagi identificats fins ara estiguin vinculats a la comunitat gai ha mogut la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més a sol·licitar que no s’estigmatitzi aquest col·lectiu.

Compartir l'article

stats