Diari de Girona

Diari de Girona

Giró denuncia Villarejo i Sánchez Camacho per l’espionatge a l’independentisme

L’exlíder del PPC hauria demanat a l’excomissari que investigués l’actual conseller d’Economia

El conseller d’Economia, Jaume Giró, va presentar ahir una denúncia davant la fiscalia per unes gravacions on, suposadament, l’expresidenta del PP català Alicia Sánchez-Camacho insta l’excomissari José Manuel Villarejo a espiar-lo quan era director general adjunt de CaixaBank. La denúncia, a títol personal, explica que el novembre del 2012, poc abans de les eleccions autonòmiques, es va produir una reunió entre Sánchez-Camacho i Villarejo en què l’exlíder del PPC presumptament va facilitar dades a l’excomissari perquè investigués l’actual conseller.

L’escrit explica que el presumpte espionatge s’hauria produït dins de l’operació Catalunya, un entramat policial i polític per crear suposades «proves falses que servissin per intimidar, extorquir i/o desprestigiar persones que, d’una manera o altra, consideraven properes a l’independentisme». «Arran de la conversa, es podria haver iniciat contra el senyor Giró algun tipus de seguiment o control policial de les seves comunicacions telefòniques», detalla el text. En una d’aquestes converses, Sánchez-Camacho insta l’excomissari a investigar Giró «però ja»: «Ara ja s’ha tornat totalment independentista, i a mi m’avisen per dir-me que aquest paio està sent ara mateix el mecanisme, a través de la seva amistat íntima amb Pepe Antich, que els està fent les enquestes en què donen als convergents 70 i 72 diputats, no els tenen».

Giró va assegurar ahir que «no és normal» ni es pot «acceptar viure en un Estat on un comandament policial en actiu depenent del ministre d’Interior rep instruccions d’un càrrec polític del PP demanant-li que faci llistes negres i persegueixi persones».

Compartir l'article

stats