L'homicidi de la petita Jessica, de tres anys, ha sacsejat Portugal. El país s'ha quedat atònit davant les revelacions d'una investigació que apunta que la nena va ser víctima d'un segrest i de maltractaments per un deute de 400 euros en "serveis de bruixeria".

La nena va ser ingressada aquesta setmana a un Hospital de Setúbal -a uns 50 quilòmetres de Lisboa- amb parada cardíaca en estat greu i els metges no van aconseguir salvar-la.

Hematomes i cabells arrencats

L'autòpsia ha revelat signes de maltractaments -amb hematomes visibles per tot el cos i cabells arrencats- i la policia ha detingut a tres persones: una dona de 50 anys, el seu marit, de 52 anys, i la filla de tots dos, de 27 anys.

La parella està acusada d'homicidi qualificat i la seva filla, de denegació d'auxili per no denunciar ni avisar a urgències.

Les primeres investigacions, segons el diari 'Correio da Manha', revelen que la mare de la Jessica hauria acudit a la presumpta agressora Ana Cristina, perquè li fes un "treball de bruixeria" perquè pogués mantenir la seva relació amb el padrastre de la nena.

Colpejada durant cinc dies

El deute, de 400 euros, estaria darrere del segrest de la nena, retinguda pels seus captors durant cinc dies i colpejada fins entrar en un quadre agònic.

La policia investiga també la mare de la petita que, segons mitjans locals, durant el segrest va dir que es trobava de vacances en una casa de colònis per evitar que els serveis socials li retiressin la custòdia.

Serveis socials

La situació de la Jessica ja havia estat investigada per la Comissió de Protecció de Nens i Joves lusitana que, no obstant això, va arxivar el cas a principis de juny en considerar que la nena estava protegida en el si familiar.

"És un fet que xoca a tots" i obliga a "investigar els errors en el sistema perquè puguin ser corregits", ha admès la ministra de Presidència, Mariana Vieira da Silva, número dos del Govern portuguès.