Diari de Girona

Diari de Girona

El Govern estendrà les mesures anticrisi fins al 31 de desembre

Pedro Sánchez assegura que hi haurà rebaixes «selectives» d’impostos per «esmorteir» la inflació

El Consell de Ministres aprovarà avui el segon paquet de mesures de resposta a la guerra d’Ucraïna i hi ha poques certeses sobre els detalls perquè els socis de PSOE i Unides Podem segueixen negociant. Però almenys sí que està aclarida una qüestió clau: la durada temporal. El reial decret llei que avui acordarà el Govern tindrà una validesa de sis mesos, segons va anunciar ahir el president, Pedro Sánchez, des de Brussel·les, i no de tres, com en un primer moment va avançar ell mateix. És a dir, que les mesures s’estendran fins al 31 de desembre.

Unides Podem havia lluitat per aquesta pròrroga de sis mesos, i els socialistes parlaven aquests dies del marc temporal que havia fixat el president, encara que sense tancar totalment la porta a aquesta opció. Finalment, la tesi del partit morat preval. Sánchez va al·legar que després d’una primera avaluació del decret anticrisi que va entrar en vigor a l’abril i la vigència del qual conclou el 30 de juny, «en diàleg» amb els sectors afectats i també amb els grups, el Govern ha «entès convenient prolongar i estendre» les mesures fins al 31 de desembre del 2022, rectificant la seva previsió inicial.

Les noves mesures seran «coherents» amb les aprovades, buscaran ajudar les famílies i els sectors afectats i també contindrà rebaixes «selectives» d’impostos per «esmorteir» la inflació, va explicar el cap de l’executiu.

Compartir l'article

stats