Madrid ja està preparada per rebre els 40 líders internacionals que participaran en la cimera de caps d’Estat i de govern de l’OTAN, igual com als 5.000 assistents a l’esdeveniment.

El Ministeri de l’Interior desplegarà el dispositiu de seguretat més gran en democràcia per a la cimera de l’OTAN, amb més de 10.000 agents, i que tornarà a posar a prova Espanya en l’organització d’esdeveniments tan importants com aquest.

La possibilitat de la presència física del president ucraïnès, <strong>Volodímir Zelenski</strong>, que encara no està tancada ja que tot dependrà de l’evolució de la guerraUcraïna i la decisió es prendrà en funció de la situació de seguretat.

Madrid «blindada»

La capital d’Espanya estarà aquests dies «blindada». Però els responsables del dispositiu han tingut en compte la necessitat de «minimitzar» els efectes de la cimera i causar els mínims inconvenients als madrilenys. Per això, s’ha intentat aconseguir un equilibri entre la demanda de seguretat de la cimera i la necessitat de continuïtat de la vida diària.

Tanmateix, el Govern ha fet una crida als madrilenys perquè aquests dies utilitzin el transport públic i a les empreses, sobretot a les situades a les zones «calentes», perquè facilitin el teletreball als seus empleats. Algunes ja s’han avançat i ho tenen previst.

¿Quan se celebrarà la cimera de l’OTAN?

La cimera de líders de l’Aliança Atlàntica se celebrarà a Madrid el 29 i 30 de juny i serà «transformadora» en un moment «crucial» per a la seguretat dels aliats, segons les paraules del secretari general de l’OTAN, <strong>Jens Stoltenberg</strong>.

Abans del dia 29 començaran a arribar algunes delegacions. I el 28, segons fonts de la Presidència del Govern, tindrà lloc l’entrega simbòlica de les instal·lacions de la cimera (els pavellons 12 i 14 d’Ifema) per part del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, al secretari general de l’OTAN.