Diari de Girona

Diari de Girona

El Suprem dels Estats Units es mostra favorable a l’oració en les escoles

Els magistrats de la majoria conservadora donen un altre cop a la separació entre església i Estat

El tsunami conservador que sacseja els Estats Units des d’un Tribunal Suprem radicalitzat avança a un ritme imparable i va donar ahir un altre cop d’impacte, enderrocant un altre dels murs que mantenien la separació entre església i Estat.

Tres dies després de la transcendental derogació de la protecció constitucional del dret a l’avortament, i sis després d’haver donat llum verda al finançament públic per a l’educació religiosa, la majoria conservadora dels magistrats a l’Alt Tribunal va dictar una sentència que avala l’oració a les escoles públiques.

Es tracta de la darrera decisió d’una majoria conservadora a l’Alt Tribunal que cada cop protegeix més els drets religiosos. També, de la darrera en què aquesta majoria conservadora es mostra disposada a trencar amb els precedents. En aquest cas, encara que a diferència del tema de l’avortament no deroga sentències prèvies, sí que trenca amb almenys sis dècades de jurisprudència.

Al centre del cas hi havia Joseph Kennedy, un antic entrenador de futbol en un institut públic de l’estat de Washington que solia pregar amb jugadors. Tot i haver rebut ordres de deixar de fer-ho, les va desatendre i va continuar pregant. El districte escolar el va expulsar i, amb el suport del First Liberty Institute, un grup legal religiós, Kennedy va acudir als tribunals.

Compartir l'article

stats