Un nen de vuit anys que jugava amb la pistola del seu pare a l’habitació d’un hotel de Florida i accidentalment ha matat una nena d’un any i n’ha ferit una altra de dos anys, totes dues filles de la xicota del seu progenitor.

Segons ha informat la premsa nord-americana aquest dimarts, el pare del nen va deixar la pistola enfundada a l’armari de la seva habitació de l’hotel Lion’s Motel de Pensacola.

Quan el tutor del menor va sortir de l’habitació, el seu fill va trobar l’arma, «hi va començar a jugar» i va disparar una bala que va matar la nena petita i va impactar en una altra nena, segons ha informat en una roda de premsa el xèrif del comtat d’Escambia, Chip Simmons, tal com ha recollit la cadena nord-americana CBC News.

El xèrif ha posat èmfasi que els nord-americans han «de millorar el tractament dels seus nens».

El pare del nen de 8 anys, Roderick Dwayne Randall, de 45 anys, ha sigut acusat de ser un delinqüent en possessió d’una arma de foc, dos càrrecs de negligència per emmagatzemar una arma de foc a poca distància d’un menor amb resultat de lesions, manipulació de proves i no emmagatzemar una arma de foc de la manera requerida.

Les autoritats dels Estats Units han informat que ha sigut detingut i posteriorment posat en llibertat sota fiança de 38.900 euros (41.000 dòlars).

Segons dades del grup de defensa Everytown for Gun Safety, des de principis d’any s’han produït almenys 126 tirotejos no intencionats per part de nens als Estats Units, amb el resultat de 55 morts i 78 ferits.

Aquest succés es produeix després d’una sèrie de tirotejos que han commocionat el país nord-americà durant aquest any i després de l’aprovació d’una llei per controlar les armes als Estats Units.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va firmar dissabte la «monumental» Llei Bipartidista per unes Comunitats Més Segures, la primera iniciativa legal que limita, tot i que tímidament, les condicions per a la tinença d’armes de foc des de fa 30 anys.