Les tropes russes van disparar a trenc d’alba deu míssils contra instal·lacions portuàries i altres infraestructures industrials de la ciutat de Mikolaiv, una de les més importants d’Ucraïna. Tot apunta que l’atac es va produir des de la regió ocupada de Kherson, segons va informar el Comando Operatiu «Pivden» (Sud).

«A trenc d’alba, l’enemic va dirigir cap a Mikolaiv deu coets del tipus Onyx disparats des del complex de míssils Bastion a la regió ocupada de Kherson. Una vegada més, es van atacar les instal·lacions portuàries i altres infraestructures industrials de la ciutat, i es van registrar impactes en terrenys agrícoles dels afores», va precisar.

Segons l’informe de Vladislav Nazarov emès cap a les 13.00 hores sobre la situació operativa al sud d’Ucraïna, publicat a Facebook i recollit per les agències Ukrinform i Unian, «s’està aclarint la informació sobre l’abast dels danys i l’existència de víctimes».

L’exèrcit rus «no està actiu, però continua els atacs amb coets i els bombardejos amb artilleria i morters dels nuclis poblacionals al llarg de la línia de contacte i a la nostra rereguarda», va indicar el comunicat emès aquest dissabte.

Més atacs

L’informe també afegeix que les tropes russes van atacar en plena nit els afores de Velika Kostromka amb artilleria pesada, tot i que no es van reportar víctimes. Mentrestant, l’aviació ucraïnesa va atacar un bastió rus a prop de Blahodatne, a la regió de Mikolaiv, i va destruir un sistema de míssils terra-aire TorM1, dos vehicles de combat d’infanteria i una dotzena de soldats, afegeix l’informe.

Afegeix que les forces de defensa continuen realitzant tasques de combat per alliberar el territori de les tropes russes, mentre l’exèrcit rus continua dissenyant les seves línies defensives, replegant posicions. D’altra banda, l’ajuntament de Pavlohrad, a la regió de Dnipropetrovsk, va informar a Telegram que la ciutat ha sigut objecte d’un atac amb míssils per part de les forces russes, segons recull l’agència Ukrinform.