Un executiu rus vinculat al gegant energètic Gazprom va ser trobat mort a trets a la piscina de casa seva, en una nova mort misteriosa de l’onada que involucra magnats en el seu país.

Yuri Voronov, de 61 anys, va aparèixer sense vida a la seva luxosa mansió als afores de Sant Petersburg, amb una bala al cap, flotant a l’aigua i amb una pistola a prop.

Voronov dirigia una empresa de logística amb sucosos contractes amb Gazprom a l’Àrtic, segons va informar el ‘Daily Mail’.

Segons els primers informes, la investigació està atribuint la mort a una «disputa amb socis comercials», ja que la seva dona va declarar que l’empresari creia que els contractistes i els seus socis l’estaven estafant.

Les càmeres de seguretat no mostren visites ni intrusos en les hores prèvies.

Voronov s’uneix a la cada vegada més llarga llista d’empresaris russos que moren en circumstàncies sospitoses, molts amb vincles amb Gazprom. A més, és el tercer a perdre la vida al mateix suburbi de Sant Petersburg.

El milionari rus s’uneix així a aquesta luctuosa llista:

Leonid Shulman, cap de transport de Gazprom Invest, mort el 30 de gener.

Alexander Tyulakov, un altre alt executiu de Gazprom, mort el 25 de febrer.

Mikhail Watford va ser trobat mort a la seva casa de Surrey, Anglaterra, el 28 de febrer.

Vasily Melnikov, amo de l’empresa  de subministraments mèdics MedStom, va ser trobat mort juntament amb la seva família a Nijni Nóvgorod al març.

Vladislav Avayev, exvicepresident de Gazprombank, va ser trobat mort amb la seva dona i la seva filla al seu pis a Moscou el 18 d’abril.

Serguei Protosenya, executiu del productor de gas Novatek, que és parcialment propietat de Gazprom, va ser trobat mort a Lloret del Mar el 19 d’abril.

Ievgeny Palant, un multimilionari del sector de telèfons mòbils, va ser trobat sense vida juntament amb la seva dona amb ferides de punyalades.

Al maig, el multimilionari Aleksander Subbotin, de 43 anys, ex alt executiu del gegant energètic Lukoil, també va ser trobat mort.