Diari de Girona

Diari de Girona

Rússia confirma ara un atac contra un objectiu militar al port d’Odessa

Aquesta zona està protegida per l’acord d’Istanbul per reprendre les exportacions de cereals

Després que dissabte el Kremlin filtrés un desmentiment a través del Ministeri de Defensa de Turquia, ahir una portaveu de Ministeri d’Exteriors de Rússia, Maria Zakharova, va confirmar que Rússia va llançar un atac amb míssils contra el port d’Odessa, protegit com a conseqüència de l’acord d’Istanbul establert divendres per reprendre les exportacions de gra, però va puntualitzar que anava destinat contra un objectiu militar.

«Míssils Kalibr han destruït la infraestructura militar del port d’Odessa», va assegurar Zakharova al seu compte de Telegram, on va explicar que els atacs anaven destinats contra un «vaixell militar ucraïnès», que va ser l’objectiu d’aquest bombardeig «d’alta precisió».

L’atac contra el port d’Odessa va ser rebut entre la preocupació de Turquia, garant de l’acord, i la condemna dels EUA, la UE, l’ONUi la mateixa Ucraïna, que va denunciar el llançament d’almenys quatre míssils Kalibr, dos de els quals van acabar impactant a les instal·lacions portuàries.

L’acord estableix que una coalició de personal turc, ucraïnès i de l’ONU supervisarà la càrrega de grans als vaixells als ports ucraïnesos d’Odessa, Txernomosk i Pivdenyi.

Compartir l'article

stats