La comandanta de l’exèrcit rus que «es vantava de com disfrutava matant ucraïnesos» s’ha convertit en la primera dona oficial superior del Kremlin a morir en el conflicte, segons avança ‘The Telegraph’.

La tinenta coronel Olga ‘Kursa’ Kachura va morir quan un míssil ucraïnès va colpejar el seu automòbil mentre conduïa a la ciutat d’Horlivka, a la regió de Donetsk a Ucraïna.

La dona de 52 anys era coronela al comandament d’una unitat en les forces de l’estat titella rus República Popular de Donetsk i estava acusada de bombardejar civils.

La unitat que estava a càrrec seu va carregar contra civils a la regió del Donbass i Kachura; més tard, va presumir que disfrutava matant ucraïnesos en entrevistes als canals de propaganda del Kremlin.

Kachura, nativa d’Ucraïna i que treballava en el departament de policia d’Horlivka, segons els informes, va desertar al costat prorús el 2014 després que Putin fomentés un aixecament rebel al Donbass i que sorgís el conflicte de Crimea.

Sovint es disfressava de membre de les forces regulars ucraïneses per cometre crims de guerra a fi de desacreditar-los, segons les forces armades d’Ucraïna.

«Kachura va ser culpable del bombardeig de les ciutats del Donbass i de la mort de civils», va manifestar el periodista ucraïnès Denis Kazanskyi. «A Ucraïna, va ser condemnada a 12 anys de presó en absència».

Amb aquest nova defunció, ja s’han notificat 97 morts conegudes d’oficials russos en la guerra que Putin està protagonitzant a Ucraïna.

El president rus va atorgar a Kachura l’honor pòstum d’Heroi de Rússia, el premi més alt del Kremlin, «pel seu coratge i heroisme demostrats en l’acompliment de l’haver de militar».