Quiosc

Diari de Girona

Podem carrega contra un acte que considera «medieval»

Els dos socis del Govern tornaran a xocar en plena campanya electoral per la reforma de la monarquia

Més enllà de l’embolic institucional i organitzatiu que suposarà la coincidència de les eleccions legislatives i la majoria d’edat d’Elionor, l’aniversari de la Princesa d’Astúries reobrirà els xocs entre el PSOE i Unides Podem a costa de la monarquia a la meitat de la campanya electoral. Entre les desenes de diferències que han tensat la coalició durant els seus gairebé tres anys de vida, la monarquia hi ha tingut un lloc preminent.

La marxa de Joan Carles I i la seva situació judicial i els intents d’UP per investigar-lo a la Cambra baixa han friccionat constantment l’aliança. I la jura d’Elionor es preveu com l’últim xoc abans dels comicis. La secretària d’Acció Institucional i coportaveu de Podem, María Teresa Pérez, va rebutjar ahir aquests «juraments medievals». «El que esperem és que algun dia es pugui triar la prefectura de l’Estat i aquell dia Elionor tindrà tot el dret a presentar-se a les eleccions», firmava la dirigent morada a Europa Press. Repetint el mantra que l’«horitzó republicà» és «més a prop que mai», va subratllar la necessitat que «més d’hora que tard» s’obri el debat sobre la monarquia.

En plena campanya, amb el futur de Leonor instal·lat al debat públic, els morats faran de la seva lluita contra la monarquia un dels principals cavalls de batalla contra el PSOE.

Compartir l'article

stats