Diari de Girona

Diari de Girona

Sanitat notifica les dues primeres morts per l’hepatitis infantil desconeguda

E Ministeri de Sanitat va notificar ahir les dues primeres morts a Espanya per hepatitis d’origen desconegut en nens. Segons recull l’últim informe sobre aquesta malaltia vírica, fins ara s’han detectat 46 casos al país i almenys tres han hagut de sotmetre’s a un trasplantament de fetge. Les dues víctimes d’aquesta malaltia, tal com recull l’informe, són un nen de 6 anys i un nadó de 15 mesos, morts després de l’operació.

El nen de 6 anys va iniciar símptomes el 2 de juliol i el 18 va ser traslladat a un hospital de Madrid per a trasplantament en situació greu amb un edema cerebral. El trasplantament es va fer el 29 de juliol i va morir a les 24 hores de ser trasplantat. L’altre mort és un nadó de 15 mesos resident a Andalusia que va ingressar a finals de juny amb un quadre de gastroenteritis aguda en situació crítica amb una encefalopatia i coagulopatia greu. El cas va requerir trasplantament hepàtic urgent i també va morir en les 24 hores següents.

Fa només uns dies, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va expressar la seva preocupació pel brot d’aquesta malaltia d’origen desconegut i va assegurar que està treballant «colze a colze» amb la comunitat científica i les autoritats sanitàries dels països afectats per a comprendre la causa de la infecció i cercar tractaments per als nens infectats.

Compartir l'article

stats