El Ministeri de Defensa de Rússia va informar aquest dissabte d’atacs al sud d’Ucraïna a conseqüència dels quals van morir més de 470 militars ucraïnesos.

«Als voltants de la localitat de Biloguirka de la regió de Kherson, l’aviació de la Força Aeroespacial russa i el foc de les unitats d’artilleria van atacar un emplaçament de la 46ena brigada aerotransportada de l’Exèrcit ucraïnès. Van ser eliminats més de 400 militars», va informar el comandament rus.

Segons Ígor Konaixénkov, el portaveu de Defensa rus, «a conseqüència dels atacs amb armes d’alta posició de la Força Aeroespacial russa contra les posicions de combat del batalló 105 de la 63ena brigada motoritzada de l’Exèrcit ucraïnès [...] van ser aniquilats més de 70 militars i prop de 150 ferits». Aquest atac, va assenyalar el comandament rus, també va tenir lloc a la regió de Kherson, a les localitats Andríivka, Lozove i Dolgove.

Legió Estrangera

Konaixénkov va assenyalar que «davant les baixes massives de les forces ucraïneses en la direcció de Mikolaiv, els militars de la 59ena brigada motoritzada i la 62ena brigada d’infanteria, així com la 35ena brigada d’infanteria de marina es van negar a complir l’ordre d’iniciar una ofensiva, abandonen les seves posicions i deserten».

A més, el Ministeri de Defensa va afirmar haver atacat amb míssils d’alta precisió un emplaçament de la Legió Estrangera a la regió de Dnipropetrovsk, també al sud d’Ucraïna, amb un saldo de «més de 80 mercenaris estrangers i 11 màquines de combat» aniquilades.

Konaixénkov va informar també d’atacs a l’est d’Ucraïna, on durant l’última jornada van ser atacats un post de comandament a la localitat de Drujkivka i més de 135 posicions ucraïneses en altres zones de Donetsk.

A la regió de Khàrkiv, les tropes russes van destruir durant un duel d’artilleria un pilot de llançadores múltiples Olja, de fabricació soviètica, i de nord-americans HIMARS, a la localitat de Pyatigirske.

El Ministeri de Defensa rus va informar també sobre la demolició de dues caces Su-25 de la Força Aèria d’Ucraïna, una a Solntseve, regió de Kriví Rih, i una altra a la regió de Kherson.