Diari de Girona

Diari de Girona

Aterra a Taiwán una delegació del Congrés dels EUA en plena escalada de la tensió

Una nova delegació de congressistes nord-americans va aterrar ahir a Taiwan, només 12 dies després de la polèmica visita de la presidenta de la Cambra de Representants del Congrés dels EUA, Nancy Pelosi, considerada per la Xina com un dels principals desafiaments recents contra la seva postura respecte les reclamacions de sobirania del territori.

La delegació es reunirà amb alts responsables de l’illa durant una cimera de dos dies, segons un comunicat de l’Institut Americà de Taiwan (l’Ambaixada «·de facto» dels Estats Units al territori, autoproclamat com a independent). El grup, de caràcter bipartidista i encapçalat pel senador demòcrata per Massachusetts Ed Markey, discutirà «les relacions bilaterals, seguretat regional, comerç, inversió, canvi climàtic i altres temes d’interès mutu».

Poc abans de l’aterratge dels congressistes, el Ministeri de Defensa de Taiwan va confirmar que sis vaixells de guerra i almenys 22 avions de combat xinesos s’havien acostat a la línia de seguretat marítima del territori, l’enèsima exhibició de força de Pequín.

Compartir l'article

stats