Diari de Girona

Diari de Girona

Programa Artemis: s’enlaira una nova aventura humana cap a la lluna

Ja està tot llest per el primer llançament de la missió lunar Artemis I de la NASA, programat pel 29 d’agost

El dilluns vinent la missió Artemis I utilitzarà un megacoet del sistema de llançament especial de la NASA per llançar una nau espacial Orió a la Lluna. La històrica missió, la primera del programa Artemis de la NASA, que té com a objectiu final tornar als astronautes a la Lluna, enlairarà del Centre Espacial Kennedy, a Florida. Serà l’estrena de l’Space Launch System (SLS), el coet més poderós de la història construït per l’agència espacial nord-americana, i una prova crítica de la seva nau especial Orió.

La NASA ha confirmat que la missió Artemis I està llesta per llançar un vol de prova sense tripulació a la Lluna. El llançament està programat pel dilluns 29 d’agost: serà el primer pas d’un projecte que culminarà en el 2025 amb un nou allunatge. La nau Orió tararà una setmana en arribar a l’òrbita lunar i romandrà en aquesta ubicació durant 30 dies, abans del seu retorn al nostre planeta el 10 d’octubre. Orió comptarà amb un maniquí i torsos humanoides per mesurar els efectes de la vibració i la radiació.

El primer vol tripulat serà Artemis II, que la NASA espera llançar en el 2024 i Artemis III marcarà el primer allunatge del projecte amb tripulació humana: està previst pel 2025 i portarà als astronautes a un punt del Pol Sud de la Lluna.

Compartir l'article

stats