La visita oficial que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, està portant a terme aquests dies diversos països sud-americans, a Colòmbia, està generant un bon munt d’anècdotes que estan donant joc a les xarxes més enllà d’estrènyer les relacions entre països germans.

Una d’aquestes anècdotes, quan ha sigut presentat a Bogotà com «el president de la República d’Espanya». Però n’hi ha més.

El flamant president de Colòmbia, l’esquerrà Gustavo Petro, s’ha mostrat d’allò més original a l’hora de saludar el seu homòleg espanyol. En les ‘stories’ del seu compte d’Instagram, el màxim mandatari colombià ha decidit donar la benvinguda a Pedro Sánchez amb els ritmes més moderns i actuals que sonen a les ràdios i plataformes de ‘streaming’ d’Espanya, Colòmbia i, també de mig món.

Ni més ni menys que amb el ‘Bizcochito’ de Rosalía, un dels més grans èxits dins del seu àlbum ‘Motomami’, i l’exitosa ‘Bichota’ de la cantant oriünda de Medellín, Karol G.

Un cant a la modernitat i una manera d’estrènyer llaços polítics i culturals que suposen una alenada d’aire fresc a les gairebé sempre estrictes i antiquats protocols institucionals.