Diari de Girona

Diari de Girona

201 víctimes d’abusos en l’Església recorren al Defensor

El Defensor del Poble ha atès 201 víctimes d’abusos sexuals en l’àmbit de l’Església catòlica, 167 homes i 34 dones, des de la posada en marxa de la Unitat d’Atenció a les Víctimes (UAV), fa dos mesos, segons va informar ahir la institució. El seu titular, Ángel Gabilondo, va presidir la segona reunió de la comissió assessora en aquest àmbit.

Els 201 testimonis registrats han sigut recollits per telèfon, correu electrònic, correu postal o a través de la pàgina web del Defensor i, de totes les víctimes, 67 han sigut entrevistades pels tècnics especialitzats de l’UAV. Els expedients incoats fins ara corresponen a 167 homes i 34 dones.

Gabilondo es va mostrar ahir «satisfet» amb el ritme d’arribada dels testimonis i amb la quantitat de víctimes que s’han dirigit al Defensor, però va destacar que «el que realment importa i preocupa», més que el número, és escoltar les víctimes i fer-ho «amb respecte, amb serietat, amb discreció i amb confidencialitat». «Les víctimes que decideixin contactar amb nosaltres hi poden comptar», va remarcar.

Compartir l'article

stats