Un terratrèmol de magnitud 7,4 en l'escala de Richter, amb epicentre a 63 quilòmetres al sud de Coalcoman, Michoacán, ha sacsejat Mèxic el mateix dia que se celebra el doble aniversari dels sismes que van assotar el país el 19 de setembre de 1985 i 2017.

La cap de Govern de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, ha informat que fins al moment no hi ha danys pel terratrèmol, que inicialment tenia una magnitud preliminar de 6,8 en l'escala de Richter, segons ha recollit el diari 'Mil·lenni'.

Precisament aquest dilluns es commemora el doble aniversari dels terratrèmols de 1985 i 2017, que es va cobrar amb la vida del voltant de 6.000 i 369 persones respectivament, amb un exercici d'evacuació massiu.

El terratrèmol de magnitud 8,1 va posar fi a la vida d'almenys 6.000 persones a Ciutat de Mèxic, mentre que el terratrèmol de magnitud 7,1 32 anys després es va cobrar la vida de 369 persones en la capital i en altres parts del sud i centre del país.

El terratrèmol de 2017, que va tenir el seu epicentre a 120 quilòmetres al sud de la Ciutat de Mèxic, va tenir lloc només dues hores després d'un simulacre d'evacuació que va marcar l'aniversari del terratrèmol de 1985. Gairebé 40 edificis van col·lapsar i més de 5.000 edificis van sofrir danys en la capital.

Estats Units ha emès una alerta de tsunami

El sistema d'alerta de tsunamis dels Estats Units ha emès aquest dilluns una alerta després del sisme. Aquesta institució ha precisat a la seva pàgina web que el terratrèmol s'ha produït a 9,6 quilòmetres de profunditat.

Els centres d'alerta de tsunamis depenen d'un sistema d'observació que inclou xarxes sísmiques i de nivell de la mar per a determinar quan i on emetre un missatge d'alerta, segons precisa l'organització meteorològica nacional en la seva pàgina web.