El Servei Murcià de Salut (SMS) ha reconegut que va extirpar un ovari a una nena de 10 anys en confondre'l amb un gangli durant una operació d'apendicitis. A causa del greu error serà indemnitzada amb 34.000 euros.

Els pares de la menor van assegurar en la reclamació, presentada contra l’SMS  per la via de la responsabilitat patrimonial, que la nena va ser traslladada a un hospital públic de Múrcia l’octubre del 2019 i que el mateix dia del seu ingrés va ser intervinguda amb urgència de l’apendicitis que presentava.

Durant l’operació, en què es va trobar a l’abdomen líquid lliure, brut i abundant, es va extreure el que es creia que era un gangli per fer-li una biòpsia, i després es va comprovar que en realitat era un ovari.

Per als demandants, es va tractar d’una actuació mèdica imprudent i imperdonable, a més d’afegir que no els valia l’explicació que els van donar al descobrir-se l’error que amb un sol ovari podria tenir fills.

A l’expedient incoat en l’SMS arran de la reclamació dels pares es va incorporar l’informe de la Inspecció Mèdica, en què es diu que l’existència d’aquell líquid a l’abdomen de la petita va poder dificultar la identificació de l’estructura nodular de la zona, però que això no és suficient per mirar de justificar l’extirpació de l’ovari.

I afegia que tampoc servia de justificació dir que amb un sol ovari una dona pot complir la seva funció reproductora, ja que aquest pot desenvolupar amb el temps patologies que n’alterin la funcionalitat.

La reclamació ha finalitzat amb l’acord arribat pels pares i l’SMS, després del qual aquells es consideren atesos en la seva petició indemnitzatòria.