Diari de Girona

Diari de Girona

La NASA va aconseguir desviar l’òrbita de l’asteroide amb un xoc de la nau DART

La missió és un primer assaig per defensar la Terra de possibles perills d’asteroides o estels

La NASA va confirmar ahir que l’impacte de la seva nau DART contra la superfície de l’asteroide Dimorphos, ubicat a uns 11 milions de quilòmetres de la Terra, ha aconseguit desviar-ne la trajectòria, tal com era el seu objectiu.

El xoc deliberat el 26 de setembre de la nau espacial de la NASA va aconseguir empènyer la petita lluna rocosa Dimorphos fora de la seva òrbita natural, sent la primera vegada que la humanitat ha alterat el moviment d’un cos celeste, va anunciar el cap de la NASA.

Asteroide doble

L’administrador de l’agència espacial nord-americana, Bill Nelson, va apuntar que abans que es produís l’esmentat impacte Dimorphos trigava 11 hores i 55 minuts a girar al voltant d’un altre asteroide més gran anomenat Didymos, amb el qual forma el que es coneix com un sistema d’asteroide doble.

La nau va aconseguir reduir aquesta òrbita en 32 minuts: «Hauria estat un èxit si l’hagués alentit només uns 10 minuts, però la va reduir de fet en 32», va assenyalar Nelson, que va celebrar l’èxit d’aquesta missió de defensa planetària efectuada al mes de setembre.

La nau de la prova de redireccionament de l’asteroide doble (DART) ha suposat una prova de la tecnologia per defensar la Terra de possibles perills d’asteroides o estels.

Compartir l'article

stats