Diari de Girona

Diari de Girona

Immigrants subsaharians es concentren a Gurugú per poder passar a Melilla

La policia marroquina arresta 17 persones en batudes als campaments d’aquesta muntanya

Desenes d’immigrants subsaharians han tornat a les muntanyes properes a Melilla després de quatre mesos sense gairebé presència a la zona. I també han tornat les batudes: dissabte a la nit, la policia marroquina en va detenir 17 als campaments de la muntanya Gurugú. Aquesta zona boscosa, de difícil accés, és refugi habitual tot esperant intentar arribar a Melilla. Després del salt del 24 de juny, en què almenys van morir 23 persones, la majoria dels que es trobaven en aquest bosc o dels que van intentar saltar van ser detinguts o traslladats a regions remotes per tal de dispersar-los.

Diversos grups de sudanesos i txadians que feia setmanes que eren a Casablanca han tornat a la regió per intentar creuar, explica una font humanitària que prefereix no revelar la seva identitat. Alguns van arribar a Casablanca després de l’intent de salt al juny, entre ells nombrosos ferits. «Des d’agost que intenen tornar a provar sort», afegeix.

Una altra font també lamenta que molts immigrants s’han dirigit aquestes darreres setmanes en direcció sud, cap al Sàhara Occidental, per intentar creuar en pastera fins a les illes Canàries. A la matinada d’ahir, Salvament Marítim va rescatar a prop de Lanzarote dues pasteres amb 69 persones d’origen magribí, però una tercera embarcació amb 50 persones continua desapareguda.

La pandèmia i la inflació han passat factura a la majoria d’aquests sensepapers, que també viuen amb la por de ser arrestats. Les autoritats del país han intensificat la vigilància a les regions frontereres, sobretot al nord. A ciutats com Tànger i Rabat s’han produït batudes i detencions.

Compartir l'article

stats