Giorgia Meloni ja és primera ministra d'Itàlia. La cap del partit d'extrema dreta Germans d'Itàlia i líder de la coalició de dretes que va guanyar les últimes eleccions italianes, ha jurat en el càrrec aquest dissabte en una cerimònia realitzada al palau del Quirinal, en la qual també han participat els nous ministres italians.

«Juro de ser fidel a la República, observar lleialment a la Constitució, les lleis i exercir les meves funcions a favor de l'interès exclusiu de la nació», ha dit Meloni, pronunciant el jurament de lleialtat a la República amb què els Governs italians prenen possessió.

Després de Meloni, que ha acudit a la cita completament vestida de negre i se l'ha vist lleugerament nerviosa, han jurat en el càrrec els seus dos vice primers ministres, Antonio Tajani i Matteo Salvini, respectivament, representants de Força Itàlia i la Lliga, els dos partits aliats de Meloni.

El jurament ha tingut lloc a la Sala de les Festes del Quirinal, seu de la Prefectura de l'Estat, a la qual han acudit tots els integrants de l'equip de 24 ministres –dels quals només sis són dones– del nou Executiu. La transició de poder continuarà diumenge amb la cerimònia de comiat del primer ministre sortint Mario Draghi, a la qual cosa seguirà el primer Consell de Ministres.