Almenys 146 persones han mort i 150 més han resultat ferides a Seül a causa d’una aparent estampida que va tenir lloc aquest dissabte al barri d’Itaewon, al centre de la capital sud-coreana. Es tracta d’una zona que cada any aglutina milers de persones durant la celebració de Halloween.

Mitjans de comunicació i xarxes socials han compartit diversos vídeos i fotografies que mostren el terror que es va viure aquest dissabte a partir de les 22.22 hora local (13.22 GMT) als voltants de l’Hotel Hamilton, davant l’estació de metro d’Itaewon. Aquí, un gran nombre de persones van quedar-se atrapades en un carreró, mentre els equips d’emergència miraven d’evacuar-ne alguns. També s’han pogut veure desenes de persones estirades a terra al carrer mentre altres ciutadans i personal d’emergències miraven de practicar-los maniobres de reanimació cardiopulmonar. De fet, les autoritats sud-coreanes han afirmat que més de 150 persones han necessitat assistència mèdica d’emergència, en part per aturades cardiorespiratòries.

Dones a la vintena

Així mateix, el diari sud-coreà ‘The Hankyoreh’ apunta que agents de la policia i bombers han traslladat «desenes» de cossos que podrien ser de morts, i per ara es coneix de forma oficial la mort de 120 persones. La majoria de les víctimes serien dones d'uns vint anys, segons ha informat l’agència sud-coreana Yonhap News.

El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, ha ordenat executar una operació d’emergència per subministrar primers auxilis als afectats. Almenys 142 vehicles d’emergències, entre ambulàncies i camions de bombers, han sigut enviats al lloc dels fets. Els serveis d’emergències han rebut almenys 81 trucades d’avís a la zona per dificultats respiratòries.

Els bombers han activat una resposta de nivell 3, i les persones afectades han sigut traslladades a l’Hospital Nacional Universitari de Seül, a l’Hospital Universitari de Kyunghee i a l’Hospital Universitari de Hanyang. També al lloc dels fets s’ha instal·lat un hospital de campanya. Mentrestant, els cossos dels morts eren estirats a terra al carrer, tapats amb mantes grogues. 

Un testimoni ha explicat a Yonhap News com ha viscut l tragèdia: «De sobte, tothom ha caigut i a la gent que s’ha quedat a baix l’han aixafat». Per la seva banda, la Policia Metropolitana de Seül ja ha anunciat que ha obert una investigació per aclarir les causes del succés.