Un home jove, de metre setanta o metre setanta-cinc d’altura. Amb un matxet a la mà dreta, una caputxa i una màscara tapant el rostre. Era la nit de Halloween de l’any passat i aquest home va matar amb un matxet Lorenzo Pompiliu, un noi de 21 anys, en un carrer de Toledo.

Dos testimonis han assegurat a la policia que van tenir un incident al mateix barri i tot just vint minuts abans del crim amb un home que portava un matxet i la màscara vermella de Jason, l’assassí de la saga de terror ‘Divendres 13’.

‘Botellon' en un garatge

Els investigadors tenen el testimoni de dos joves que estava celebrant el Halloween molt a prop del lloc del crim. Tots dos, que estaven fent ‘botellon’ en un garatge del barri, assenyalen que van tenir un incident amb un home jove que portava la màscara del protagonista de ‘Divendres 13’.

Van explicar que el van veure fer «floritures» amb un matxet gran, com exhibint-se davant d’ells. Van sortir a buscar-lo i ell es va protegir darrere d’un arbre, des d’allà, desafiador, va colpejar dues vegades el terra amb el matxet i va tornar a fer moviments agressius amb l’arma. Instants després, l’emmascarat va sortir cap a ells, que van fugir de la zona.

Tot just vint minuts després d’aquest incident, Lorenzo i un amic anaven passejant pel parc Lineal quan es van trobar amb un home emmascarat: el seu amic, el supervivent, no va poder precisar quin tipus de màscara portava posada. L’home els va demanar diners i Lorenzo li va donar un bitllet de deu euros. Després, l’assassí li va tallar el coll amb el matxet, va ferir el seu amic i va sortir fugint.

Dos sospitosos

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que l’assassí de Lorenzo és un veí de la zona, apartada del centre de Toledo. La mateixa teoria defensa el pare de Lorenzo, Constantine, que la setmana passada, durant un homenatge al seu fill va explicar: «Tinc més de 70 anys i no sé si arribaré a saber qui és l’assassí del meu fill».

Els agents compten amb diversos sospitosos, tots homes, dos d’ells amb antecedents per delictes violents i dos més amb trastorns mentals. Tots, residents o habituals de la zona de l’assassinat.

Policies a Halloween

Un any després de l’assassinat de Lorenzo, investigadors de la UDEV Central de la Policia i la Brigada de Policia Judicial de Toledo han passat cada nit del cap de setmana i el pont de Halloween i Tots Sants treballant, d’incògnit, als mateixos carrers del crim, a prop del parc Lineal, a la zona coneguda com Pies Negros.

Com van fer els agents del cas Diana Quer a Galícia, van comprovar els moviments telefònics i de persones a la zona, mirant de reproduir les mateixes circumstàncies que hi havia la nit del crim. El mateix havien fet ja durant les festes de Carnaval en aquest barri als afores de Toledo.

Seguint la pista de la màscara, han rastrejat punts de venda, físics i digitals, d’aquest objecte de Halloween, que es ven a 15 euros per internet. També botigues d’objectes utilitzats en jocs de guerra o ‘air soft’. Fins ara, sense èxit.