Intercepten un sobre dirigit al president del govern amb material pirotècnic

El sobre i el contingut són similars als de l'ambaixada ucraïnesa, l'empresa de Saragossa i la base de Torrejón d'Ardoz

ACN

La Policia Nacional ha posat en coneixement de l'Audiència Nacional la intercepció d'un sobre amb material pirotècnic dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El sobre i el contingut són similars al que va explotar a l'ambaixada d'Ucraïna –amb el resultat d'un ferit lleu-, a la seu de l'empresa Instalza de Saragossa i a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid. El sobre dirigit a Sánchez va ser detectat i neutralitzat el passat 24 de novembre pels serveis de seguretat de la Presidència del Govern. El secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pèrez, compareixerà en roda de premsa a les 12 h al Ministeri de l'Interior.

Segons una nota del ministeri de l'Interior, els serveis de seguretat del departament de Presidència van detectar un enviament postal sospitós.

Es tractava d'un sobre dirigit al president del govern remès per correu postal ordinari. Un cop detectat, el departament de seguretat va activar els protocols pertinents, va assegurar la zona i la fer una deflagració controlada del sobre.

Segons Interior, encara s'estan fent les anàlisis pertinents, però podria contenir una substància simular a la que s'utilitza en artefactes pirotècnics.

El mateix 24 de novembre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior va ordenar a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que extremessin les mesures de protecció de les administracions i edificis públics, especialment pel que feia als controls sobre enviaments postals.

Interior assegura que el sobre dirigit a Sánchez és similar al que va explotar aquest dimecres a l'ambaixada ucraïnesa a Madrid i que va tenir com a resultat un treballador ferit lleu que es va desplaçar pel seu propi peu a l'hospital.

Aquest dimecres els TEDAX també es van desplaçar a l'empresa d'armament Instalza de Saragossa, on van fer la detonació controlada d'un altre sobre dirigit al director de la companyia.

A més, entre les 3h i les 4h d'aquest dijous els sistemes de seguretat de la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid, van detectar un altre sobre sospitós que podria contenir a l'interior algun tipus de mecanisme. La Policia Nacional està analitzant el sobre, que anava dirigit al Centre de Satèl·lits.