Els Estats Units reiteren l'oposició als moviments d'Israel a una possible futura annexió de Cisjordània

"Jutjarem al pròxim govern per les seves polítiques, no per personalitats", diu Biden

El secretari d'Estat d'EUA, Anthony Blinken, en la conferència nacional J Street, Washington

El secretari d'Estat d'EUA, Anthony Blinken, en la conferència nacional J Street, Washington / MICHAEL BROCHSTEIN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

EP

El secretari d'Estat dels Estats Units, Anthony Blinken, ha reiterat aquest diumenge la seva oposició als assentaments israelians, així com als moviments de cara a una possible futura annexió de Cisjordània.

"Continuarem oposant-nos inequívocament a qualsevol acte que mini les perspectives d'una solució de dos estats, inclosos l'expansió dels assentaments, avançar cap a l'annexió de Cisjordània, l'alteració del 'status quo' històric dels llocs sagrats, demolicions i desallotjaments, i la incitació a la violència", ha afirmat el secretari d'Estat.

En aquest sentit, Blinken ha mostrat la seva "profunda preocupació" per les altes taxes de violència a la regió. "Aquesta violència ha de cessar. Els seus responsables han d'enfrontar-se a la justícia", ha declarat.

"Sempre condemnarem els actes de terrorisme o violència contra civils. No hi pot haver cap justificació per això, i qualsevol que s'hi involucri ha de rendir comptes", ha afirmat.

Així, ha explicat que l'Administració Biden també condemnarà "als qui no condemnen tals atacs o, pitjor encara, als qui elogien o recompensen als terroristes o a les seves famílies".

Blinken ha realitzat aquestes declaracions en el marc d'una conferència del grup J Street, associació proisraelí que proposa la intermediació d'EUA per a posar fi al conflicte amb Palestina mitjançant la diplomàcia.

El secretari d'Estat nord-americà ha afirmat el suport de Washington al seu soci, malgrat les diferències de posició política entre la Casa Blanca i el govern del primer ministre israelià electe, Benjamin Netanyahu.

"Avaluarem al govern per les polítiques que aplica en lloc de les personalitats individuals. Mantindrem les normes mútues que hem establert en la nostra relació durant les últimes set dècades. I parlarem honesta i respectuosament amb els nostres amics israelians, com sempre han de fer els socis", ha relatat Blinken.