Localitzades vives les 10 persones desaparegudes per una allau a Àustria

L’allau ha sorprès els esportistes en una zona d’esquí lliure de Lech Zürs

Rescat de l'allau a Àustria

Rescat de l'allau a Àustria / DPA

Agències

La policia d’Àustria ha anunciat aquest dilluns de matinada que ha trobat totes les persones, 10 en total, que estaven desaparegudes perquè havien quedat sepultades a causa d’una allau de neu a l’estació d’esquí de Lech Zürs, a Vorarlberg.

Els serveis d’emergència han informat que quatre persones van resultar ferides, una de gravetat, mentre que les altres sis persones no han resultat afectades, segons informa l’agència de notícies austríaca APA.

«D’acord amb l’estat actual de coneixement, es pot suposar que no falten més persones», han indicat les autoritats, que afegeixen que aquest dilluns es realitzarà un registre de seguretat final.

 L’allau es va produir diumenge cap a les 3 de la tarda (hora local) a l’àrea de Trittkopf, a més de 2.700 metres, i va desplegar una operació a gran escala amb fins a 200 rescatistes.

Vídeo de l’allau

La xifra de deu desapareguts va sorgir arran d’un vídeo de l’allau. Després de haver-ne localitzat vuit, només queden per identificar dues persones de totes les que es veu que van ser afectades per l’allau.

Segons informació de la policia, l’allau s’ha produït cap a les 3 de la tarda (hora local) a l’àrea de Trittkopf, a més de 2.700 metres, i ha arribat a la pista d’esquí 134 a Balmen. De moment s’ha aconseguit rescatar almenys una persona, que ha resultat ferida.

En un primer moment, vuit helicòpters s’han traslladat fins al lloc de l’allau i posteriorment s’ha activat un operatiu de recerca en el qual participen més de 200 membres dels serveis d’emergència, segons ha informat ‘Die Presse’.

 A la matinada de diumenge es va produir una altra allau a l’estació d’esquí de Sölden. Els serveis de meteorologia de la província de Vorarlberg havien emès avisos en la vigília per vent i neu fresca a la zona, segons els mitjans locals.

«Estem fent tots els possibles per rescatar els entusiastes dels esports d’hivern», ha indicat la municipalitat de Lech citada per l’APA.

Lech Zürs es promociona com «una de les millors zones d’esquí del món» i bressol de l’esquí alpí.