La Casa Blanca confirma la troballa de més papers classificats a casa de Biden

Els documents els va trobar l’advocat del president en presència de funcionaris del Departament de Justícia

La Casa Blanca confirma la troballa de més papers classificats a casa de Biden

La Casa Blanca confirma la troballa de més papers classificats a casa de Biden

El Periódico

La Casa Blanca ha confirmat aquest dissabte que l’equip legal del president Joe Biden ha trobat més documents classificats en una de les seves mansions a Delaware (els Estats Units). Els papers daten de l’època en què va ser vicepresident, entre els anys 2009 i 2017.

L’advocat de la Casa Blanca Richard Sauber va registrar la residència de Wilmington dijous i hi va trobar els nous documents, que s’afegeixen als que s’havien localitzat en jornades anteriors.

«Mentre els transferia als funcionaris del Departament de Justícia que m’acompanyaven, vam descobrir cinc pàgines addicionals amb marques de ’classificat’. Els funcionaris que eren amb mi en van prendre possessió immediatament», ha afirmat aquest dissabte l’advocat en un comunicat.

Al garatge

L’equip legal de Biden ha reconegut aquesta setmana que havia trobat a casa seva a Delaware diversos documents classificats relacionats amb els anys en els quals va ser vicepresident de l’Administració d’Obama. Alguns d’aquests papers eren al garatge de la vivenda.

Prèviament, un lot més de documents classificats havia sigut localitzat a la seva residència i en el ‘think tank’ de Washington amb el qual Biden estava associat.

Dijous, el fiscal general dels Estats Units, Merrick Garland, va nomenar un fiscal especial per investigar l’assumpte. Richard Sauber ha expressat la seva confiança en el fet que la investigació demostri que els documents classificats que s’han trobat «es van extraviar sense voler».