VÍDEO | Una retransmissió en directe per Facebook mostra el moment de l’accident de l’avió al Nepal

Jaiswal, de 35 anys, va utilitzar el telèfon per retransmetre en directe l’aterratge del vol

Restes en el lloc de l'accident de l'avió ATR-72 que es va estavellar aquest diumenge en el centre de Nepal

Restes en el lloc de l'accident de l'avió ATR-72 que es va estavellar aquest diumenge en el centre de Nepal / EFE/EPA/BIJAYA NEUPANE

EFE

‘The Times of India’ ha difós un vídeo de la gravació d’una transmissió en directe des del compte de Facebook del ciutadà indi Sonu Jaiswal, que viatjava en l’ATR 72 de la companyia Yeti Airlines que es va estavellar aquest dissabte.

Les autoritats del Nepal van reprendre aquest dilluns les tasques de rescat per recuperar els quatre cossos restants després de l’accident d’un avió que es va estavellar amb 72 persones a bord en un dels pitjors sinistres aeris en la història del país de l’Himàlaia.

Jaiswal, de 35 anys, va utilitzar el telèfon per retransmetre en directe l’aterratge del vol. S’enfoca en mode ‘selfie’ i després gira la càmera perquè es vegin l’aeronau i la resta dels passatgers. Treu la càmera per la finestra fins que el sinistre el sorprèn. Les imatges es tornen borroses, el mòbil cau i només se senten sorolls. Finalment, segons abans de tallar-se la imatge l’únic que es veu és foc.

Segons l’Autoritat d’Aviació Civil del Nepal, entre els passatgers hi havia 53 nepalesos, cinc ciutadans indis, quatre russos, un irlandès, un australià, un argentí, dos coreans i un francès.

L’entrega dels cossos ja identificats a les seves famílies va començar aquest dilluns una vegada se’ls va fer l’autòpsia, va indicar Bahadur, que va afegir que els cadàvers dels estrangers «seran transportats avui per via aèria a Kàtmandu».

Amb motiu del sinistre, el Govern nepalès va declarar aquest dilluns com a dia de dol nacional en memòria de les víctimes.

Aquest és el segon accident aeri al país en menys d’un any, després que el 29 de maig un avió de la companyia Tara Air s’estavellés a la localitat de Jomsom i morissin els 22 passatgers a bord.

Aquesta xifra de sinistres al Nepal ha portat el país a ser objecte de sancions internacionals per la falta de controls, i la Unió Europea va prohibir el 2013 l’accés d’aerolínies nepaleses al seu territori.

Des del novembre de 1960, quan es va registrar el primer accident aeri al país, més de 900 persones han mort en accidents d’aquest tipus, segons les estadístiques de l’organisme d’aviació civil del Nepal.