Aragonès justifica la seva fugida: «El procés continua viu»

La Moncloa parla d’«anècdota» i destaca com a important la seva assistència a l’acte

Aragonès marxa després de saludar Macron. | FERRAN NADEU

Aragonès marxa després de saludar Macron. | FERRAN NADEU / J.Regué/J.Ruiz Sierra. Barcelona

J.Regué/J.Ruiz Sierra. Barcelona

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), vestit de gala i amb les files militars preparades perquè els presidents d’Espanya i França passessin revista, va ser el lloc en el qual el president Pere Aragonès va tenir uns minuts per assegurar-li al cap de l’executiu, Pedro Sánchez, que, en contra del que sosté la Moncloa, el procés independentista continua viu.

Amb les esbroncades de fons, provinents de la manifestació independentista als peus de Montjuïc, Aragonès va acudir a la salutació institucional al cap del Govern i al president de França, Emmanuel Macron, però no es va quedar als honors militars, moment en què van sonar els himnes.

La Moncloa va treure importància a l’actitud del president català. «És una anècdota. L’important és que ha estat a la cimera. Les relacions entre Sánchez i Aragonès són fluides, com prova el diàleg que han mantingut», van assenyalar fonts oficials del Govern central.

Aragonès i Sánchez van mantenir una conversa d’uns 40 segons després de saludar-se, i després, ja apartats del grupet, una altra d’uns tres minuts, en la qual el president de la Generalitat li va assegurar al cap de l’executiu central que «el procés continua viu».