Vídeo: Una serp pitó mata i s'empassa sencera a una dona de 45 anys

És una espècie de gran voracitat que arriba a superar els 7 metres de longitud

Una pitó mata i engoleix a una dona a Indonèsia

Una pitó mata i engoleix a una dona a Indonèsia / Agències

Redacción

Coneguda és la voracitat i la capacitat d'ingestió d'algunes serps, capaces d'ingerir sencers animals de gran grandària. No obstant això, el succeït a Indonèsia demostra que fins i tot els éssers humans poden acabar dins d'aquestes serps.

Farida, de 45 anys i mare de quatre fills, és una dona que havia desaparegut el 6 de juny mentre caminava pel bosc per a vendre menjar en un mercat local prop de casa seva, al poble de Kalempang. La pitó la va atacar, clavant-li una de les seves letals dents en una cama i es va enroscar després al voltant del seu cos per a asfixiar-la abans d'empassar-se-la, començant pel cap. Els experts creuen que hauria trigat dues hores a completar tot aquest procés.

Preocupat per la seva absència, Noni, l'espòs de Farida, de 55 anys, va alertar als veïns, els qui van iniciar una cerca. L'endemà, van trobar una pitó de 5 metres amb un gran bony a l'estómac.

Sospitant el pitjor, els vilatans van tallar la pell de la pitó amb un matxet, trobant el cos sense vida de Farida en el seu interior. Després de ser extret, el cadàver de la infortunada dona va ser traslladat al cementiri per a ser enterrat en el districte de Pitu Riawa, a la província de Sulawesi del Sud.

Noni va expressar la seva pena: “Sempre lamentaré haver deixat que la meva esposa sortís sola. Si hagués estat amb ella, la serp no s'hauria atrevit a atacar-la. Lamento el patiment que va patir i sento pena per la nostra família”.

Els vilatans que van participar en la cerca de la pitó i van treure el cos de Farida van assenyalar que aquest que estava intacte, fins i tot amb la roba que portava posada quan va ser atacada, ja que per digerir completament un menjar d'aquesta grandària, la serp hauria tardat setmanes.

Imatges de la serp i de part del cos de la dona

Imatges de la serp i de part del cos de la dona / X

Les pitons reticulades, l'espècie més llarga del món, habiten en el sud-est asiàtic, incloent-hi Indonèsia. La seva grandària pot superar els 6,25 metres i ocasionalment s'han registrat atacs a humans. La pitó més llarga documentada mesurava 10 metres. Encara que solen viure en selves i boscos, en algunes àrees s'han trobat en zones urbanes.

No és la primera vegada

Aquest tipus d'incidents són extremadament inusuals, però diverses persones han mort a Indonèsia en els últims anys després de ser engolides per pitons.

L'any passat, residents del districte de Tinanggea, en el sud-est de l'illa de Cèlebes, van matar a una pitó de vuit mesos que havia asfixiat i havia menjat a un granger de la zona.

El 2018, una dona de 54 anys va ser trobada morta dins d'una pitó de set metres a la ciutat de Muna, també a Cèlebes Sud-oriental. L'any anterior, un agricultor de l'oest de Cèlebes va ser devorat per una pitó de quatre metres.

..............

Contacte de la secció de Medi Ambient:

crisisclimatica@prensaiberica.es