Un turista espanyol mor a Sud-àfrica trepitjat per un elefant

Un grup d'elefants.

Un grup d'elefants. / UNSPLASH

Redacció

Redacció

Un turista espanyol que havia sortit del seu cotxe per fer fotos d'un grup d'elefants en un parc natural de Sud-àfrica va morir trepitjat per un dels animals, han indicat aquest dimarts les autoritats.

L'home, de 43 anys, va morir el diumenge al matí en el turístic parc nacional de Pilanesberg, a uns 200 quilòmetres al nord-oest de Johannesburg, van indicar responsables del parc.

El mort anava acompanyat de la seva promesa i altres dues dones en un vehicle particular dins de la reserva quan van veure tres elefants i tres cries, va dir la policia.

La matriarca, agitada

"La informació suggereix que l'home va detenir el vehicle, va baixar i es va acostar als elefants per fer fotografies", va dir un portaveu de la policia, Sabata Mokgwabone. "Els elefants suposadament el van atacar i el van matar", va afegir.

Pieter Nel, director de conservació de la junta de parcs i turisme de la província del Nord-oest, va dir que la matriarca del grup estava "agitada" en veure el turista acostar-se i va explicar que és "normal" veure elefants que intenten "defensar els joves". "Molts turistes desconeixen els perills i no s'adonen de tan perillosos que poden ser aquests animals", va explicar a l'AFP.

Segons Sabata Mokgwabone i Pieter Nel el mort era espanyol. Els seus acompanyants, tots de Johannesburg, van resultar il·lesos, segons la policia.

Els atacs d'elefants no són infreqüents a la regió. A Zimbàbue, el país veí, l'any passat van morir 50 persones i 85 van resultar ferides per animals salvatges, en la seva majoria elefants, segons les autoritats locals.