Advocats
Luis Moreno Prat. Advocat

«Pot passar una altra crisi econòmica però no tan forta»

Forma part d'una important nissaga d'advocats gironins i des de 2008 és l'encarregat de l'àrea laboral de Prat Sàbat, el despatx liderat pel seu oncle, Josep Maria Prat Sàbat i del qual forma part també el seu cosí, Josep Prat Riuró

29-01-2020Meneame
Luis Moreno Prat
Luis Moreno Prat.  | Marc Martí.

DAVID CÉSPEDES | GIRONA Després de molts anys d'exercici a Madrid es va incorporar al despatx de Prat Sàbat per potenciar tot els aspectes de l'àrea laboral. Tradicionalment Prat Sàbat era un despatx de civil i mercantil però ara té una gran potencialitat en les qüestions laborals.

Es va fer càrrec coincidint amb la crisi econòmica?
Va coindicir, sí. Ens vam associar també amb Arxer en la qüestió fiscal i la gestió mercantil i vam crear una societat laboral de gestió. Vam començar amb molts expedients de regulació i ara gestionem més nòmines d'empreses, a l'entorn d'un miler, que no pas EROs.

Quin tipus de client tenen?
De tots tipus. Des d'alguna empresa de més de 500 treballadors fins al treballador de peu de carrer que té un problema amb la seva empresa.

I si el treballador és client d'alguna empresa que representen?
Hi ha incompatibilitat. De fet sempre el primer que pregunto quan una persona et ve a veure i et diu que ha tingut algun problema amb la seva empresa és en quina empresa treballa...

Quin tema els hi arriba ara amb més freqüència?
Tornen els acomiadaments per problemes econòmics. Durant la crisi no hi havia acomiadaments per problemes disciplinaris o per sancions perque bàsicament les empreses tancaven. Després va tornar el tema disciplinari i també hem notat més temes relacionats amb la Seguretat Social i el tema incapacitats laborals. Avui en dia s'està essent molt restrictiu des de la Seguretat Social.

Però es poden tornar a trobar amb problemes d'acomiadament per una altra crisi econòmica?
Pot passar una altra crisi econòmica però no tan forta. El que pot passar és que amb el nou govern d'esquerres es canviï part de la reforma laboral. Amb el Govern del PP es van flexibilitzar els acomiadaments, es van rebaixar les indemnitzacions... es van donar més facilitats a les empreses, en definitiva.

I ara que pot passar. Quin panorama ens espera?
Tot això anirà lligat a com vagi l'economia, evidentment, però tampoc es pot tornar a un marc molt rígid perquè això suposaria destrucció d'ocupació.