«L'aigua és el nostre recurs més preuat: l'hem de fer servir de manera més responsable. Hem d'equilibrar totes les necessitats hídriques de la societat alhora que s'ha de garantir que les persones més pobres no es quedin enrere», afirma l'ONU.

Tots tenim un paper

L'organització també destaca que tots tenim un paper per exercir. En la nostra vida diària, hi ha passos sorprenentment fàcils que podem prendre per abordar el canvi climàtic. El secretari general de les Nacions Unides, António Gu­terres, va dir: «Les advertències són necessàries. Però la por no s'aconseguirà». Sí, el canvi climàtic pot desprendre por i desconcertar. Però hi ha un senzill pas que es pot fer immediatament: no malgastar l'aigua.

El Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març de cada any des del 1993, és una celebració de les Nacions Unides que se centra en la importància de l'aigua dolça. Amb ell es pretén donar a conèixer la rellevància d'aquest or líquid, així com crear consciència sobre els 2.200 milions de persones que viuen sense accés a l'aigua potable i buscar mesures per abordar la crisi mundial de l'aigua, seguint així l'esperit de l'Objectiu de desenvolupament Sostenible 6: aigua i sanejament per a tots el 2030.

Tots podem fer amb petits passos la nostra petita contribució per mantenir els recursos naturals i especialment l'aigua. Fa temps que no existeixen restriccions però no gaire lluny queden aquelles imatges de ciutats que van haver de tancar fonts, elements ornamentals d'aigua o restringir el rec de parcs i jardins com a conseqüència de la sequera. Ara sembla que aquesta època s'ha superat però no hem de perdre de vista mai que l'aigua és un dels nostres béns més preuats.