El 33è Saló Gourmets, Fira d'Alimentació i Begudes de Qualitat, va tancar el passat 4 d'abril les seves portes en el recinte d' Ifema a Madrid complint totes les expectatives, concretament amb 2.023 expositors -un 26% més que el 2018-, 57.000 productes i 107.050 visitants, la qual cosa suposa un 18,7% més.

D'entre les tendències exposades al saló van destacar el turró liofilitzat, finalista al Premi Innovació o un caviar produït a Granada pensat per la cocteleria.

D'altra banda durant l'última jornada de la fira es van revelar els guanyadors dels vuit Premis Saló Gourmets, d' entre les més de 1.200 novetats exposades en l'Exposició de Nous Productes. Els wraps d'enciam de la signatura Comfresh van guanyar el Premi a la Innovació per la seva singularitat i per ser un avanç per als consumidors.

Amenity Ana Caballo Vermut va rebre el premi en la categoria de Presentació pel seu envàs i Olivar Decastro va recollir el premi a la Versatilitat per la pols d'oli d'oliva verge extra (AOVE) un producte triat per les seves múltiples aplicacions culinàries.

D'altra banda, el formatge Flor de la Devesa de la Formatgeria Els Casareños es va convertir en el guanyador del Campionat dels Millors Formatges d'Espanya per la seva olor, aroma, textura i sabor.

Creix l'espai expositiu

El saló, que es va desenvolupar entre el 8 i l'11 d'abril, va exposar les més prestigioses signatures nacionals i internacionals que van mostrar els seus productes en la mostra més gran dedicada als productes delicatessen d'Europa. Va ocupar els pavellons 4, 6, 8 i 10 d'Ifema (Madrid) que suposa 61.257 metres quadrats, un 19,4% més que l'any anterior.

De cares a l'any vinent, l'organització ja ha anunciat que hi haurà una 34a edició.