L'auditori del celler Vins i Licors Grau de Palafrugell va acollir a principis d'abril un tast de vins de la DO Empordà diferent al que és habitual en un acte d'aquest tipus i sobretot carregat d'humor. L'actor, presentador i humorista Carlos Latre va formar part d'una sessió de tasts amb la seva particular visió dels vins de l'Empordà amb una gran dosi d'humor i divertiment.

Així, més enllà de les explicacions tècniques de cada varietat vinícola fetes per l'enòleg i adjunt a gerència del celler palafrugellenc, Latre les acompanyava amb imitacions icòniques de personatges tan cèlebres com Boris Izaguirre, Julio Iglesias, Jordi Hurtado, Pedro Piqueras, Punset, Francesc Mauri, els futbolistes Iniesta i Messi, els cuiners Carlos Arguiñano i Ferran Adrià. Per la seva Part, Jordi Grau va explicar les característiques de cada vi de manera tècnica. Tot plegat va fer que el tast, que s'emmarca dins les activitats del Festival VIVID, esdevingués distès i lúdic pels assistents.

DO Empordà

Els vins escollits pel tast són empordanesos, i van ser escollits per tal de mostrar els diferents terrers i característiques sensorials. Els vins del tast van ser els següents: Mar Endins del Celler Oliveda (2018); Lledoner Roig del Celler Espelt (2015); Syrah de la Muntanya del Celler Mas Oller (2015); Gerisena Selecció de la Cooperativa de Garriguella (2015) i Masia Carreras del Cellers Martí Fabra (2016).