Preneu nota:

El carnaval de Solsona

El carnaval de Solsona va ser declarat l'any 1978 festa d'interès turístic nacional i destaca pels balls dels Gegants Bojos, pel Ruc, pel Mata-ruc d'Honor i pel Carnestoltes. Es diferencia de la resta de carnavals pel fet que els solsonins no porten disfresses, sinó bates de colors.

La definició de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona, entitat responsable de la seva organització, ja ho diu tot: "El nostre Carnaval és diferent, singular i genuí. És una festa de transgressió, de mofa, de comparses, de diversió, de riure, de crítica, de moscatell, de dormir poc, de carrer, de constipats, de tots...".

Enguany el carnestoltes de Solsona serà del 4 al 10 de febrer, tot i que l'últim cap de setmana de gener ja es podrà gaudir d'alguns actes. Com cada any, aquests dies tindran lloc el Sopar Gras, la baixada de boits, la penjada del Ruc i, molts altres esdeveniments.

El carnaval de Vilanova i la Geltrú

L'any 1985 el carnaval de Vilanova i la Geltrú va ser declarat festa tradicional d'interès nacional, però avui és considerat festa patrimonial d'interès nacional.

Els vilanovins durant els carnavals gaudeixen d'un dissabte de ball de mantons, de la xatonada del dijous gras, de l'arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, d'un diumenge de comparses i de danses, dels cors del carnestoltes, del dimarts de Vidalot, de l'enterrament de la sardina i, de molt més.

Aquest any, Vilanova i la Geltrú celebrarà el seu carnaval del 4 al 10 de febrer. Una llarga tradició us espera.

El carnaval de Sitges

VisitSitges defineix el carnaval així: "El carnaval és la festa més desenfrenada de Sitges, comença el dijous gras i finalitza el dimecres de cendra". L'adjectiu "desenfrenat" parla per si sol, no creieu?

Les activitats més característiques del carnaval de Sitges són: l'arribo, les rues infantils, la rua de la disbauxa, la rua de l'extermini, l'enterro, la Tequereque Festa i les xatonades.

Enguany el carnaval de Sitges es portarà a terme del 4 al 10 de febrer i. hi participaran més de 2.000 persones en 50 carrosses diferents. La festa involucrarà a la majoria dels sitgetans i sitgetanes, però també a moltes persones de fora que s'aproparan a la vila per gaudir de la festa.

I, per descomptat, el carnaval de la Costa Brava!

Durant el carnaval la Costa Brava és festa, enrenou, disbauxa, desenfrenament... Roses, Platja d'Aro, l'Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret, Blanes i Tossa de Mar són algunes de les poblacions gironines que viuran un apassionant escàndol molt aviat.

Sortiran als carrers, ballaran al ritme de la música, es disfressaran, lluiran les carrosses que tants esforços els han costat, menjaran, beuran i riuran.

De veritat t'ho perdràs?