Un plat irresistible per molts paladars, encara que no molt conegut entre els més joves. Les orelles de carnaval són dins del llistat de receptes de l'àvia. Els carnavals sempre han estat època de fregits i dolços, però antigament les cases no tenien forn.

Per aquest motiu, els postres fregits eren molt comuns en dates destacades, com els carnestoltes. Entre els postres fregits més típics d'aquests dies es troba l'orella, tradicional en l'entorn gallec i el lleonès i coneguda en altres parts d'Espanya com "hojuela". Aquest postre és molt senzill de fer i, amb ell, sorprendràs a tota la família.

Ingredients

· Farina de blat

·Mantega

·Licor d'anís o aiguardent

·Aigua tèbia

·Sucre glacé

·Ou

·Ratlladura de llimona

·Sal

·Elaboració

Primer, barregem tots els ingredients menys la farina fins a formar una massa homogènia. Quan tinguem una massa homogènia, afegim la farina tamisant-la fins a formar una massa més lleugera. Després, deixem reposar la massa almenys una hora.

El següent que cal fer és agafar petites quantitats de la massa i donar-li forma d'orella (més o menys). No et preocupis si la forma no és tan semblant, és més important que siguin molt fines.

Finalment, posem les orelles en una paella amb una quantitat abundant d'oli d'oliva o de gira-sol. Abans de servir-les cal afegir una mica de sucre glacé. Pel que fa a la ratlladura de llimona, si no us convenç el gust, pots afegir altres ratlladures com de taronja o de mandarina.